Namusillan Torvi

"Torvi"
s. 27.04.2009
k. 25.07.2015, kuolinsyy: maksan vajaatoiminta
Kasvattaja: Anu Knuutinen-Pöppönen, Oravasaari
Sukupuoli: uros
HD: A/A
ED: 0/0
Silmät: terveet

Tulokset:

Torvi Kennelliiton jalostustietokannassa

Torven sukutaulu
FIN KVA Sirmakan Fanfaari FIN KVA SE KVA Fieldcourt Dancing Pirate GB FT CH Tasco Dancing Drave Of Willowyck
Keness Milou
Kenmillen Nightrimer GB FT CH Garendon Captain
Willowscrook Tinker
Glenbriar Joy Of Namusillan GB FT CH Glenbriar Solo GB FT CH Pocklea Remus
GB FT CH Glenbriar Quest
Astraglen Crystal Of Glenbriar GB FT CH Garendon Captain
Glenbriar Ripple

Torvi oli maailman rakastettavin koira. Lempinimi Forrest Gump oli paikkaansa pitävä, Torvea ei oltu siunattu älynlahjoilla ja se rakasti juoksemista. Täysiä juokseminen oli Torven elämänsuola. Torvi oli onnellinen, kun se sai olla ihmisen lähellä. Torven äkillinen ja yllättävä poismeno jätti ison aukon sydämmeeni ja sitä jäi kaipaamaan useat ihmiset.

Torvi oli luonteeltaan mielenkiintoinen tapaus. Luonnetestissä se testattiin kohtuullisen kovaksi (+3), minkä tiesin ennakkoon itse. Sitä ei haitannut ja häirinnyt mikään, ei edes loukkaantumiset. Toisaalta tämä haittasi koulutusta ja arkea. Esimerkkinä, hevostallilla ollessamme Torvi juoksi metsässä ja siellä oli vanhaa piikkilanka-aitaa, joka viilsi silmäkulmaan vekin. Huomasin tämän vasta vähän ajan kuluttua, kun näin verta lumessa. Putsasin haavan ja jatkoimme tallilla oloa. Hetken päästä huomasin, että Torvi oli taas samalla metsäalueella mistä vekki oli tullut ja kutsuin sen pois. Erilaisia vammoja ja onnettomuuksia Torvelle sattui paljon, johtuen siitä, että se yritti korvata puuttuvan älyn vauhdilla ja voimalla, eikä sitä haitannut jos se juostessaan törmäsi johonkin. En koskaan nähnyt sen pelästyvän mitään.

Torvella oli nähtävissä pientä terävyyttä ja vilkautta. Terävyys näkyi niin, että vasta kohdalla tiesi, että oliko jokin asia Torven mielestä sille tai minulle uhka. Luonnetestissä tästä varoiteltiin, sen olin myös jo huomannut aiemmin. Torvi oli hieman rauhaton, mikä näkyi koe- ja metsästystilanteissa herkästi kuumumisena ja tärisemisenä. Se oli aina kuin veitsenterällä, että karkaako paukkunoutoon. Se kuunteli ohjaajan käskyjä helposti ja oli pillikuuliainen. Se oli helposti ohjattavissa oleva koira, joka luotti minuun ja ohjaustehtävät olivat Torven vahvuus. Haku ei ollut Torven paras ominaisuus, sillä ei ollut sinnikkyyttä etsiä, tämä tosin kehittyi iän ja kokemuksen myötä, mutta tätä taitoa piti aina pitää yllä.

Isoissa jahdeissa Torven kanssa ei voinut käydä, ne olivat liian kuumottavia tilanteita. Kävimme metsällä paljon, jossa olin minä koirieni kanssa ja muutama ampuja. Nämä olivat Torven mieleen ja näissä metsästyshetkissä se oli rauhallinen passikoira. Kaiken kaikkiaan Torvi oli helppo koira, easy going. Se tuli toimeen kaikkien koirien ja ihmisten kanssa. Torvi ei ollut iso uros, mutta lihaksikas ja voimakas. Juoksemisen lisäksi Torvi rakasti uimista ja vedessä leikkimistä. Mökillä ollessamme se viihtyi helposti koko päivän rannalla uiden ja leikkien rantavedessä. Vaikka emme koskaan löytäneet sitä täydellistä harmoniaa koirakkona, oli Torvi minulle erittäin rakas. Sen persoonnallinen luonne ja elämäniloisuus teki päivistämme hauskoja. Run Forrest Run <3

Valokuva galleria

© Maarit Tikkanen, ellei toisin mainita!
Webdesign & webmaster by Mia Kataja
All rights reserved