Pennut

Ines on siemennetty Tedillä, pentujen odotetaan syntyvän helmikuun lopulla.
Irmalle suunitteilla pentue syksylle 2021.


FTW Arcklebear Caribou "Ted"
i. OFTW Cynginfa Jarmen of Wauniago
e. FTCH The Windbreak Whisperer of Arcklebear

Taifuunittaren May Day "Ines"
i. Speed'n Style Bond, James Bond
e. Robenda Aquilla
Yhdistelmä K9data:ssa
s. 30.12.2017
HD: 0/1 (A/A)
ED: 0/0
Silmät OK

Tulokset:
Novice fiela trial winner
Open field trial 3. sija
Käytetään metsästykseen
s. 08.05.2018
HD: B/B
ED: 0/0
OCD: Terveet/Terveet Silmät OK

Tulokset:
NOU1
NOME-B ALO1*2
Käytetään metsästykseen

Ines on sijoitusnarttuni Irman ensimmäisestä pentueesta. Ines asuu Haminassa Saila Holmalahden luona. Ines on koirana hyvin samanlainen kuin veljensä Fred. Ines on iloinen, leikkisä, vauhdikas ja erittäin avoin narttu. Ines rakastaa ihmisiä ja muita koiria. Ines on erittäin älykäs koira, joka oppii nopeasti. Se on erittäin hyvä hermoinen koira, joka ei pelkää mitään, eikä osoita arkuuksia mihinkään.

Ineksellä on korkea työmotivaatio, työ on sen paras palkka. Kuuma koira se ei kuitenkaan ole, vaan jaksaa rauhassa ja hiljaa odottaa omaa vuoroaan. Ines on työskennellyt kaksi täyttä syksyä metsästyskoirana kyyhkyn- ja sorsan metsästyksessä. Vapaa haussa Ines on elementissään ja se on ohjaajansa luottopakki nuoresta iästä huolimatta.

Ines on ollut nuorena vaativa koira, jolle on pitänyt opettaa arjen säännöt selvästi. Ei ehkä helpoin koira kouluttaa, mutta kokeeneen ohjaajan käsissä, Ineksestä on saatu hiottua yhteistyöhaluinen työskentelijä. Ines ei ole pehmeä narttu, omaa tahtoa riittää.

Ines suoritti taipumuskokeen vuoden ikäisenä. 2020 kesällä Ines kävi kahdessa nome-b alokasluokan kokeessa, saaden molemmista alo1 tulokset, näin ollen kaudella 2021 Ines starttaa avoimessa luokassa.

Ines harrastaa toisen ohjaajan kanssa agilitya, jossa se on myös osoittanut älykkyytensä ja nopean oppimiskykynsä. Ines on startannut muutamissa epävirallisissa kisoissa, joista se on osassa voittanut luokkansa. Ineksen isä Jamie harrasti agilitya kolmosluokassa asti.

Ines on ollut muutaman kerran hoidossa luonani, viimeksi siemennyksen aikaan jouluna. Ines sujahtaa uuteen ympäristöön helposti, eikä ikävöi kotiin, vaan jatkaa iloista elämää missä vain.

Sijoituskodin kertomaa Ineksestä

Rohkea jo pentuna, ei pelännyt mitään, aina joukon etunenässä menossa vaikka suonsilmään. Ketterä ja vauhdikas, silti järkevä, ei ole koskaan loukannut itseään, vaikka vauhtia on ollut riittävästi.

Ines on erinomainen vainun käyttäjä. Se on hyvä, ellei loistava riistan löytäjä, sitkeä haavakon jäljittäjä. Se on rauhallinen ja hiljainen passissa. Toisena metsästyssyksynä aina irti passissa, ei ole tarvinnut vahtia, että pysyykö vierellä. Osaa luonnostaan pysyä rinnalla, kun hiivitään sorsapaikoille, ei tarvitse käskyttää eikä hihnassa viedä. Erinomainen markkeeraaja. Vähillä treenauksilla ensimmäisistä metsästyskokeista ykköset. Ines on itsevarma koira, joka jaksaa keskittyä tehtävään kuin tehtävään. Ines innostuu kaikesta yhdessä tekemisestä, harrastaa mamman kanssa metsästystä, metsästyskokeita ja treenaamista niihin ja tyttären kanssa agilitya. Oppii kaikki temput helposti, mitä on keksitty opettaa mm. high-five, nökötys ts. takajaloilla istuminen, peruutus jne. Tykkää kaikista ihmisistä, toisista koirista ja jopa hevosista. Todella avoin, olematta ylivilkas. Kestää hyvin laiskat päivät, ei kerää turhaa energiaa, tykkää maata sohvalla kainalossa.


Valitsin Inekselle urokseksi brittiläisen Tedin. Halusin Inekselle hieman helpomman luonteisen uroksen, että yhteistyöhalukkuus säilyy, itsenäisen työskentelykyvyn kuitenkaan heikentymättä. Avoimuudesta, sosiaalisuudesta ja rohkeudesta tinkimättä. Ted on omistajansa Claire Bakerin oma kasvatti. Claire saavutti 2019 osallistumisoikeuden IGL:ään Tedin emällä. Claire tuntee Tedin emälinjan hyvin usean nartun kautta. Tedin emä ja emälinja on riistanhoitajan kasvattamaa. Koirat ovat työkoiria, joita on käytetty metsästyskoirina tiloilla. Tätä kautta sukutauluun on saatu hieman harvinaisempia koiria.

Clairen kertoman mukaan Ted on ollut erittäin helppo koira kouluttaa, Ted rakastaa noutamista ja treenaamista. Tedissä näkyi sen potentiaali jo nuoresta iästä alkaen. Ted on yhteistyöhalukas. Ted on avoin ja sosiaalinen ihmisiä ja koiria kohtaan, Ted asuu laumassa sisällä talossa. Tavaroiden kantaminen on tuottaa Tedille suurta iloa, kotona sillä on usein lelu tai pallo suussa. Ted kestää rauhallisia päiviä, jolloin ei treenata. Ted haluaa onnistua ja tehdä treenit oikein, hyvä toimintakyvyn ansioista Ted ei vetäydy tai ahdistu, jos sitä joudutaan korjaamaan toiminnassaan. Tedin luonne on Clairen mukaan täydellinen, se ei osoita missään tilanteissa hermostuneisuutta tai pelokkuutta. Tedillä on korkea metsästyshalukkuus, jonka se on perinyt emältään ja Tediä käytetään paljon jahdeissa noutavana koirana, riistankäsittely on moitteetonta. Tedillä ei ole ongelmaa mennä riistan perässä vaikeisiin maastoihin.

Tedin emä on erittäin nopea narttu, joten sille täytyi opettaa metsästämään tarkemmin pienellä alueella, myös pillipysäytykseen kiinnitettiin paljon huomiota treenivaiheessa. Korkea metsästysinto tulee Clairen mukaan emälinjasta, mikä on hyvin tärkeä ominaisuus työkoirille.

Odotan pennuista tulevan korkean metsästyshalukkuuden omaavia koiria, joille mikään noudettava riista ei tuota ongelmaa, eikä erilaiset alustat tai maastot. Odotan pentujen olevan avoimia ja sosiaalisia muita ihmisiä ja koiria kohtaan. Molempien vanhempien kyetessä työskentelemään metsästystilanteissa liikaa niistä kuumumatta, sekä kykenevän odottamaan passissa hiljaa, toivon pentujen perivän tämän hyvän hermorakenteen. Uskon pennuista tulevan helposti koulutettavia, älykkäitä ja sitkeitä metsästyskoiria, joilla on hyvä vainunkäyttö.

Pennuista odotetaan mustia ja keltaisia. Pennut valitaan uusiin koteihinsa ominaisuuksien, EI värin perusteella, joten väritoiveella ei ole merkitystä.

Pennut myydään harrastus- tai työkäyttöön.

© Maarit Tikkanen, ellei toisin mainita!
Webdesign & webmaster by Mia Kataja
All rights reserved