In English

Taifuunittaren Dr No

"Fred"
s. 08.05.2018
Kasvattaja: Maarit Tikkanen
Sukupuoli: uros
HD: B/B
ED: 0/0
OC: Terve (INCOC tietokanta)
Silmät: Terveet 10/2019

DNA testit:

Koetulokset:

Fred Kennelliiton jalostustietokannassa

Fredin sukutaulu
Speed'n Style Bond, James Bond GB FT CH Longcopse Bertie GB FT CH Fernshot Comet
Leadburn Val Of Longcopse
Ginala Vom Eversaeler Feld Memphis Vom Gerretsfeld
Easter Emma Vom Eversaeler Feld
Robenda Aquilla GB WT CH Waterford Ganton Endacott Kite Of Chisbrook
GB WT CH Waterford Easter
Arrborhouse Ember Ebony Black As Night
Claravale Wildrose

Fred on Irman ensimmäisestä pentueesta itselleni jättämä uros. Fred on kaikkea mitä pentueelta odotin ja vielä enemmän. Fred on perusluonteeltaan iloinen, leikkisä, vauhdikas ja erittäin avoin uros. Fred rakastaa ihmisiä ja muita koiria. Fred on erittäin älykäs koira, joka oppii asioita nopeasti ja osaa yleistää ne helposti. Fred on voimakas työskentelijä. Todella hyvähermoinen uros.

Fred ei ole alusta- eikä ääniarka. Itseasiassa Fredille ei ole olemassa erilaisia pintojen muutoksia, kaikki on vain yhtä ja samaa. Fred on melko kekseliäs koira, jos sille ei keksi tekemistä, se keksii sitä itse. Arki ei aina ole ollut helppoa Fredin kanssa, se saattaa pitkästyä, jolloin se vaatii huomiota tai tekemistä minulta. Olen kuullut osuvan sanonnan "hyvät työkoirat eivät aina ole helpoimpia koiria arjessa". Fredin kohdalla tämä pitää paikkansa, sillä on todella korkea työmotivaatio ja työ on sen paras palkka. Se on erinomainen työskentelijä.

Kotona Fred osaa rauhoittua, eikä riehu ympäärinsä. Rauhoittumisen taito sillä on hyvä. Työskentelyvuoroa odottaessa Fred on rauhallinen, eikä patoa. Työskentelyn jälkeen sillä ei jää kierrokset päälle. Fred on erittäin innokas koira, jonka itsehillintää on pentu- ja nuoruusaikana pitänyt harjoitella paljon. Ns.kuuma koira Fred ei kuitenkaan ole.

Jo pentueaika Fredistä oli nähtävissä, että se on erityislaatuinen uros, se pisti silmään voimmakkaalla omalla tahdolla. Sitä Fredissä riittää, omaa tahtoa, itsenäisyyttä, periksiantamattomuuta ja kovuutta. Frediä ei huolet paina, joten se ei mieti mitä ympärillä tapahtuu, koska elämä on koiran parasta aikaa :) Nämä luonteenpiirteet ovat tuoneet lisämaustetta peruskoulutukseen.

Fred harrastaa IDtä eli tunnistusetsintää, rodunomaisia lajeja, sekä vepeä. Lajit, joissa se saa hyödyntää voimaansa ovat Fredin mieleen. Vepeen tutustuttiin puolivahingossa kesällä 2019 ja Fred oli heti luonnonlahjakkuus siinä. Tulevana kesänä aiomme aloittaa koeuran. Tunnistusetsinää Fred on harrastanut pennusta asti. Hajutyöskentelyn peruskoulutuksen ja jäljestyksen peruskoulutuksen meille opetti Päivi Romppainen ja Ilkka Hormila. Fred on tässä lajissa todella hyvä. Se palkkautuu itse jäljestyksestä niin hyvin, että jäljen loputtua Fred miettii, että ketä sitten jäljestetään. Sillä ei kuitenkaan ole kiire jäljestyksessä, maltillisesti selvittää jälkeä. Ongelmatilanteissa se ei tukeudu minuun, vaan yrittää loppuun asti ratkaista itse. Minä vain kuljen liinan perässä mukana.

Fred suoritti taipumuskokeen vuoden ikäisenä. Toivon, että tulevana kesänä pääsen aloittamaan koeuran nome-bssä. Fredin ominaisuudet sopivat erittäin hyvin nome-b koiralle ja sorsakoiralle haastaviin oloihin. Frediä en vielä ole käyttänyt noutavana koirana metsästyksessä. Uskon, että siitä hyvä lämpimän riistan noutaja tulee. Fred on osoittanut luontaiset taitonsa ylösajavana koirana, kanalintuja, fasaaneja ja rusakkoja nostanut liikkeelle. Frediä on jo käytetty pienpetojen pintapyydissä, mihin sen rohkea luonne on omiaan. Fred on etsinyt, pysäyttäynyt ja pitänyt paikallaan mäyrää ja supikoiria. Se on tulta ja tappuraa siinä työssä. Sen jälkeen Fred on taas aivan rauhallinen ja eri koira. Se osaa hienosti vaihtaa tunnetilasta ja käyttäytymisestä toiseen. Fred on allrounder metstästys- ja työkoirana.

Fredin turkki on omaa luokkaansa. Se on paksu ja siinä on tuplakarva. Mikä tarkoittaa sitä, että kesäisin Fredille tulee helposti kuuma. Vesi valuu pois kuin hanhen selästä. Fred painaa 28kg, korkeutta ei ole mitattu, arvioisin sen olevan 58-59cm. Massakkuuden osalta se on vielä kehittyvä uros, nyt alkanut keräämään massaa rintakehän ja lapojen alueelle. Fred on erittäin nopea ja ketterä koira. Fredillä ei ole allergioita, eikä yliherkkyyksiä. Fred omaa rautaisen mahan. Fred käy säännöllisesti hierojalla ja osteopaatilla ylläpitääkseen hyvää kuntoa.

Fred on ainutlaatuinen koira, joka on enemmän kuin osasin uskoa. Fred on erinomainen nenänkäyttäjä ja mahtava riistanlöytäjä. Fred tulee kaikkien kanssa toimeen, eikä se provosoi muita uroksia. Fred on valtava persoona, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Fred on käytettävissä jalostukseen.

© Maarit Tikkanen, ellei toisin mainita!
Webdesign & webmaster by Mia Kataja
All rights reserved