In English

Esittely

Hei,
Olen Maarit, labradoriharrastaja Tampereelta.

Kiinnostus rotuun on tullut verenperintönä, isoisälläni oli labradorinnoutajia 80- luvulta asti, joista viimeisin siirtyi perheemme omistukseen minun ollessa 10- vuotias.

Käyttölinjaiseen labradorinnoutajaan tutustuin 2003, veljeni hankkiessa itselleen kyseisen linjan edustajan. Tästä minulle heräsi halu saada oma käyttölabbis. Ensimmäisen oman koirani ostin 19-vuotiaana 2005. Kasvattajille lupasin käyttää koirani noutajien taipumuskokeessa ja sitä kohti treenatessa innostus rodunomaisiin lajeihin lähti nousuun ja sillä tiellä ollaan. Seuraava labradori tuli taloon 2009 ja kolmas, ensimmäinen narttukoirani ja ulkomaan tuontini 2015.

Kahden ensimmäisen labradorini kanssa harrastin rodunomaisia lajeja ja metsästystä koiranohjaajana. Ne työskentelivät niin noutavina kuin ylösajavina koirina. Ennen kuin hankin kolmannen labradorini, tiesin, että haluan keskittyä myös hajuetsintään ja tottelevaisuuskokeisiin rodunomaisten lajien ohella. Heti pennun tultua keskityin vahvistamaan sen nenänkäyttöä ja opetin sille tarkkuutta vaativa keskittynyttä etsintää. Tässä lajissa emme kilpaile tai työskentele, vaan haluan koirani saavan käyttää nenäänsä ja etsintäkykyään. Koirani asuvat kanssamme ja keväästä syksyyn vietämme paljon aikaa mökillä Ruovedellä, jossa koirat saavat viettää todellista koiralle lajityypillistä elämää ulkoillen silloin kuin haluavat, nuuskutellen ja tutkien ympäristöä.

Kasvattajan peruskurssin suoritin 2012 ja kennelnimi Taifuunittaren minulle myönnettiin 2013. Olen allekirjoittanut Kennelliitton kasvattajasitoumuksen. Ensimmäinen pentue syntyi helmikuussa 2013.

Kasvatustyössäni vaalin tasapainoisia ja terveitä, hyvillä metsästysomimaisuuksilla varustettua labradoria, joka sopii niin työ- kuin harrastuskoiraksi.

Maarit Tikkanen
045 610 61 31
tikkanenmaarit@gmail.com
Tampere

© Maarit Tikkanen, ellei toisin mainita!
Webdesign & webmaster by Mia Kataja
All rights reserved